30 Aralık 2014 Salı

Ephemera ve Birliklerin Sırrı

Ephemera Kimdir ?
Kingdom Hearts Chi'ye gelen yeni bir güncelleme ile oyuna eklenen bu karakter herhangi bir birliğe üye olmayan bir keyblade taşıyıcısı. Oyunda onunla bir heartless ile savaşırken karşılaşıyoruz ve ona yaptığımız yardımın karşılığında bize bazı bilgiler veriyor.

Ephemera
"Bunca zamandır savaşlar yapıyoruz heartless öldürüyoruz ve kendi birliğimiz için lux topluyoruz ama kendimize bunu neden yaptığımızı hiç sormuyoruz. Başlangıçta bu luxların ziyaret ettiğimiz farklı dünyalarda yer alan ışık parçaları olduğunu biliyorduk... Gerçek şu ki  luxlar sadece Daybreak Town'da olan parçalardır. Dwarf Woodlands, Wonderland, Agrabah, Olympus...bütün bu dünyalar birer ilizyondur. Aslında hiç var olmamışlardır."

Ephemera Daybreak Town'ın içerisinde sonsuz adet farklı dünya barındığını açıklar ve onları holografik imgelerle karşılaştırır. Kelimenin tam anlamıyla lux toplamak için bütün o dünyalara gidemeyiz ama bunu varolmayan bir dünya mümkün kıldı. Ephemera o dünyaya girdi ve yapsını inceledi. İlizyon dünyalarında neler olduğunu anlamaya çalıştı. Bütün bu dünyaların Kehanetler Kitabı ve onu taşıyan 5 birliğin lideri tarafından oluşturulduğu belliydi ama neden ?

*Neden o dünyalar yaratıldı ?
*Neden Lux elde etmek için savaşıyoruz ?
*Neden bize emredilen her şeyi sorgusuz sualsiz yerine getiriyoruz ?

Ephemera sorulara yanıt aramak için bu dünyaya girmişti ama elde ettiği tek sonuç bu 5 birliğinde birbirinden farklı amaçlar peşinde koştuklarıydı.

Kingdom Hearts Chi zaman olarak eski Keyblade Savaşı öncesini konu alan bir oyun. Keyblade taşıyıcılarının çoğunlukta olduğu bir zaman dilimi ve hikayesinin sonunda hepimizin bidiği o büyük Keyblade Savaşının yaşanacağı malum. Ayrıca Keyblade savaşının dünyalarda yer alan ışığı ele geçirmek için yapılan bir savaş olduğunuda biliyoruz. Acaba bunca zamandır bize yoldaşlık eden bu birlikler aslında başka bir amaca mı hizmet etmektedirler !?...

                                                            -Chi Sözlüğü-

Daybreak Town: Oyunun başlangıç şehri ve ana dünyası.

Lux: Heartless keserek elde edilen ışık parçaları. Lv atlama ve genel sıralama puanlamasında kullanılıyor.

5 Birlik: Dünyaları heartless istilasından kurtarmak için kurulmuş farklı oluşumlar.

Vulpeus

Leopardos

Anguis

Ursus
Unicornis

2 Aralık 2014 Salı

Kingdom Hearts 3 Hakkında Yeni Bilgiler

Herkese merhaba !
2.5 HD ReMIX paketinin Amerika çıkışı bugün gerçekleşti. Oyun bölgede çıkışını gerçekleştirmeden önce Tetsuya Nomura'nın da katılımıyla çok özel bir 2.5 etkinliği düzenlendi. Etkinliğin sonunda sadece etkinlikte yer alan katılımcılara özel Kingdom Hearts 3 hakkında yeni bir video gösterildi. Görüntü alımı yasak olduğu için malesef video internette yer almıyor umarız en kısa zamanda paylaşılır. Etkinlikte yer alan kişilerin anlatıklarına göre videoda;

*Sora KH2'den bildiğimiz Valor Form kostümü ile yer alıyor.
*Birth By Sleep oyunundan bildiğimiz Land of Departure oynanabilir bir dünya ve devasa boyutlarda.
*Land of Departure dünyası devasa bir şehir olarak yeniden dizayn edilmiş. Arka planda geniş ovalara yayılmış beyaz evler görünüyormuş.
*Yeni heartless dizaynları (Gladyatör ve okçu heartless'lar ? )
*Sora'nın keyblade'i çift tabancaya dönüşebiliyor, çift tabanca ise büyük bir top silahına dönüştürüyormuş. (Keyblade dönüşümleri)
*Sora bir kütüphanede büyük bir camın önünde görülüyor.
*Oyun içi ışıklandırma harika duruyormuş. Sora'nın baktığı camdan yansıması oldukça hoşmuş.
*Videonun sonunda "Yeni Kingdom Hearts bilgileri 2015'te" yazan bir görüntü gösterilmiş.