20 Kasım 2014 Perşembe

Sora Karakter Tanıtımı


Sora Kingdom Hearts serisinin ana karakteridir. Silah olarak "Keyblade" denilen efsanevi silahı kullanır.
  
Kişiliği: Basit düşüncelidir, olaylara pozitif yaklaşır, arkadaşlarına olan derin sevgi ve bağlılığı vardır. Söylediği ve aldığı kararların her zaman arkasında durur. Korkak biri değildir. Konu arkadaşları olunca varını yoğunu ortaya koyar. Kısaca Sora için hayatın anlamı arkadaşlıktır diyebiliriz :)

En İyi Arkadaşları: Riku, Kairi(Hafiften yanık bu kıza) Donald ve Goofy.

Oyunlardaki rolü (Kronolojik olarak);

Birth By Sleep: Burada 5 yaşında olduğu için oyun içerisinde çok bir etkisi yoktur. Sonlara doğru bir kaç sahnede Riku ile birlikte Destiny Islands'da oyun oynarken görülüyor. Ve asıl oyunun sonunda ölen Ventus'un kalbi Sora'nın kalbinin içerisinde yer buluyor.

Kingdom Hearts: Burada 14 yaşındadır ve oyunun ana karakteridir. Oyunun ilerleyen yerlerinde Riku ile savaşacak, Kairi'nin hayatını kurtaracak ve oyunun son bossu olan Hearthless'ların yaratıcısı Ansem ile fantastik bir savaşa tutuşacaktır.

Chain Of Memories: Kingdom Hearts'ın sonunda Karanlıklar Dünyasına hapsolan Riku ve King Mickey'ı bulmak için Donald ve Goofy ile Castle Oblivion denen bir yere giderler. Oyunun tamamı bu kalenin içerisinde geçmektedir. Kale katlardan oluşmaktadır ve kalede ilerledikçe hafızalarını kaybetmeye başlarlar.  Oyunun sonunda Sora Kairi'nin kim olduğunu bile unutacaktır. Buradaki ana düşman Kalenin efendisi olan Marluxia'dır.


358/2 Days: Bu oyunda nerdeyse Sora ile alakalı bir sahne yoktur. Roxas adlı bir karakterle oynuyoruz o yüzden daha fazla bir açıklama yapmayacağım.


Kingdom Hearts 2: Bana göre yapılmış en iyi KH oyunudur. Chain Of Memories oyununun hikayesinden tam 1 yıl sonra başlar. Sora 15 yaşına gelmiş, sesi kalınlaşmış, boyu uzamış tam bir ergen olmuştur. Bu sefer ki düşmanları Nobody'ler ve onları kontrol eden OrganizationXIII adlı 13 kişiden oluşmuş bir gruptur. Her üyenin farklı farklı yetenekleri ve kullandıkları değişik silahları
vardır. Oyunun ilerleyen bölümlerinde Sora Riku ve Kairi'yi bulacak ve OrganizationXIII'ın üssü olan "Castle That Never Was"'da bu örügütü bir güzel temizleyecektir.


Re:Coded: KH2'nin devamı niteliğindedir. Bu oyunda sanal Sora ile oynuyoruz. Bana göre serinin en gereksiz oyunu.


Dream Drop Distance: KH2'nin asıl devamı sayılan ve 2 ile 3. oyunu arasında köprü görevi gören bir oyundur. Sora ve Riku'nun Keyblade Ustası olmak için girdikleri Mark Of Mastery sınavını konu alır.

 
Kingdom Hearts 3: Yapım aşamasında PS4 ve Xbox One için çıkışını gerçekleştirecek KH oyunu. Sora bu oyunda ilk oyundan beri yüzleştiği bütün kötülerin arkasında olan asıl kötü adam Master Xehanort ve 13 Karanlık takipçisi ile efsanevi bir savaşa tutuşacaktır. 7 ışık savaşçsı ve 13 Karanlığın takipçisi arasında yaşanacak olan bu savaşta efsanevi  keyblade olan X-Blade oluşturulacak ve Kingdom Hearts'ın gizli kapısı açılacaktır.

1 yorum: