12 Kasım 2015 Perşembe

Terra’nın Hikayesi



Birth By Sleep oyununun 3 ana karakterinden biri olan Terra hayatta kalan son keyblade kullanıcılarından biri. Land of Departure dünyasında Master Eraqus tarafından eğitilen Terra’nın en büyük hayali ustalık makamına erişmek. İsmi latincede “Dünya” anlamına gelmektedir.

Birth By Sleep Öncesi
Terra, arkadaşı Aqua ile birlikte küçüklüklerinden beri Land of Departure dünyasında yaşamaktadır. Burada Master Eraqus tarafından özel bir eğitime tabii tutulmuşlardır. Bir gün antremanları sırasında Master Eraqus’un yakın arkadaşı olan Master Xehanort ziyarete gelir. Yanında “Ventus” isimli yarı-baygın durumunda genç bir çocuk getirir ve Eraqus’tan bu çocukla özel olarak ilgilenmesini rica eder. Eraqus Ventus’u öğrenci olarak yanına alır. Kısa zamanda Ventus, Terra ve Aqua ile arkadaş olur. Bir antreman sonunda Terra, Aqua ve Ventus’a keyblade ustası olma hayalini açıklar ve Ventus’a kendi kullandığı tahtadan yapılma eğitim kılıcını hediye eder.

4 Yıl Sonra...
Ventus’un gelişinden 4 yıl sonra Terra ve Aqua usta olmak için  Mark of Mastery sınavına girmeye hak kazanır. Onur konuğu olarak sınava gelen Master Xehanort sinsi planlar peşindedir. Sınavı sabote ederek Terra ve Aqua’ya sıkıntılı anlar yaşatır. En son ikili dövüş aşamasında Tera istemeden içinde bulunan karanlık enerjiyi açığa çıkarır. Karşılaşma sonrası Eraqus Terra’ya içindeki karanlığı bastıramadığı için kızar ve sadece Aqua’yı ustalık makamına yükseltir. Bu durum karşısında Terra büyük bir üzüntü ve pişmanlık duyar. Hava almak için bahçeye çıktığında yanına Xehanort gelir. Terra Master Xehanort’a eksiğinin ne olduğunu sorar. Xehanort ise karanlıktan korkmaması gerektiğini, onu bastırmak yerine vücudunda serbest bırakması gerektiğini söyler.

Kısa bir süre sonra olaylar gelişir. Eraqus öğrencilerini yanına çağırır. Master Xehanort’un ortadan kaybolduğunu ve Unversed adında yaratıkların dünyaları tehdit etmeye başladığını söyler. Aqua ve Terra’yı Master Xehanort’u bulmak ve dünyaları unversed tehlikesinden korumak üzere görevlendirir. Eraqus özellikle Terra’nın bu görevi keyblade ustası olma yolunda ikinci bir şans olarak düşünmesini ister.

Yolculuk
Yolculuğu sırasında birçok farklı dünyayı dolaşan Terra özellikle Malefiz’in ilgisini çekmiştir. Malefiz, Terra’nın karanlık tarafını kullanarak Prenses Aurora’nın kalbini çalmaya çalışmıştır. Fakat başarısız olmuştur. Bir süre sonra Terra, Master Xehanort’un kendisi tarafından bilinmeyen bir yere çağırılır. Burada Xehanort ona “Maskeli Çoçuk” diye adlandırdığı kişiyi anlatır. Bu kişinin Unversed denen yaratıklarla bir ilgisi olduğunu açıklar yarattığı tehditten bahseder. Terra’yı bu kişiyi bulup yok etmekle görevlendirir ve Radiant Garden adlı dünyaya yollar. (Aslında tüm bunlar Xehanort’un büyük planının bir parçasıdır.) Radiant Garden’a varan Terra sokaklarda dolaşırken uzaktan Master Xehanort’u görür. Xehanort şehrin merkezinde yer alan kaleye doğru gitmektedir. Terra, Xehanort’u takip etmeye başlar fakat bir süre sonra gözü büyük bir unversed’a takılır. Onu takip eder ve şans eseri Ventus ve Aqua ile bir meydanda karşılaşır. 3’lü birlik olarak bu büyük unversed’a saldırır ve alt eder. Kısa bir konuşmadan sonra Terra, Aqua’nın Master Eraqus’un emri ile kendisini takip ettiğini öğrenir ve bu duruma sinirlenip oradan ayrılır. Biraz uzaklaştıktan sonra yolu “Braig” isimli tuhaf bir adam tarafından kesilir. Braig, Terra’ya Xehanort’u tutsak olarak aldığını ve eğer yaşlı adamı canlı olarak görmek istiyorsa dış bahçe olarak adlandırılan yere gelmesini ister. Terra ilk başta buna inanmaz fakat merakına yenik düşerek dış bahçeye gider. Dış bahçede yer alan bir yer altı su bölgesine gelen Terra, Master Xehanort’u zincirlere bağlı bir şekilde görür. Braig Terra’nın elindeki keyblade’i istemektedir. Bunun için Xehanort’u yakalayarak Terra’yı bu bölgeye çekmiş ve tuzağa düşürmüştür. Terra bu duruma öfkelenir ve Braig’e saldırır. Savaşı fazla zorlanmadan kazanan Terra bitirici hamlesinde içindeki karanlığı sebest bırakarak güçlü bir enerji vuruşu atar. Bu güçlü saldırı Braig’in sol gözünü kör eder. (Evet onun kim olduğunu artık biliyorsunuz) Yaralı olan Braig kaçar. Terra içinden çıkan bu karanlık enerjiye inanamaz ve bunun için utanç duyar. Fakat Xehanort yanına gelerek ona sözleriyle güven verir, Eraqus’un karanlıktan korktuğunu, karanlık ve ışığın evrende aynı oranda yer almaları gerektiğini anlatır. Daha da ileriye giderek Eraqus’u bırakmasını ve onun yerine kendi öğrencisi olmasını ister. Böylece birlikte çalışarak evrene denge getirebileceklerini anlatır. Terra bu teklife net bir cevap veremez. Xehanort bunu üzerine daha fazla dünyayı dolaşarak gücünü arttırmasını ister. Terra bunun üzerine Radiant Garden’dan ayrılır.

Yolculuğuna farklı farklı dünyaları dolaşarak devam eden Terra, bir gün kaynağı bilinmeyen sıcak bir ışık tarafından yönlendirilir. Destiny Islands olarak adlandırılan yere gelen Terra sahilde oynayan 2 küçük çocuk ile karşılaşır. Beyaz saçlı olan küçük çocuk onu uzaktan görüp yanına gelir. Çocuk onun dış dünyadan geldiğini hemen anlar. Terra çocuğun zekasına hayran kalır ve ona bazı sorular yöneltir. Adının “Riku” olduğunu söyleyen çocuk dış dünyaları görmek istediğini, arkadaşlarını korumak için ileride güçü birisi olmak istediğini anlatır. Terra, Riku’nun anlattıklarından etkilenir ve ileride keyblade kullanmasını sağlamak amacıyla gücünü Riku’ya aktarır.

Adadan ayrılan Terra tekrar Master Xehanort tarafından çağırılır. Arkadaşı Ventus’un Master Eraqus tarafından büyük bir tehlikede olduğunu ve çocuğun hayatından endişe duyduğunu anlatır. Terra’ya eve geri dönmesini ve Master Eraqus’u durdurmasını emreder. Terra bu duruma öfkelenerek son sürat evin yolunu tutar. Land of Departure dünyasına geri dönen Terra, Ventus’un tehlikede olduğunu görür. Master Eraqus’un Ventus’un işini bitirmek için son bir saldırı hazırlığı yapmakta olduğunu görür ve savaş alanına dalarak Ventus’u saldırıdan korur. Ventus’u güvenli bir bölgeye taşıdıktan sonra öfke ile kendi ustasına saldırır. Savaşın galiba Terra olmuştur. Fakat yaptıklarından derin bir hüzün ve pişmanlık duymaktadır. Yaralı halde ayakta durmaya çalışan Eraqus bütün sorumluluğu üstlenir ve Terra’dan özür diler. Tam bu sırada Xehanort arkadan Eraqus’a saldırarak işini bitirir. Eraqus, Terra’nın gözleri önünde yok olup gider. Terra nihayet bunun planlanmış bir olay olduğunu fark etmeye başlar.  Ayağa kalkar, Xehanort’a karşı durur. Xehanort ise artık herşey için çok geç olduğunu, bu dünyanın yok olacağını ve arkadaşlarını kurtarmak istiyorsa “Keyblade Mezarlığı” denilen yere gelmesini ister.


Savaş 
Artık herşeyin sonlanacağı yer olan Keyblade Mezarlığı’na ulaşan Terra burada Ven ve Aqua ile karşılaşılır. Terra olan biten herşeyi anlatır. Aqua, Terra’nın kin ve öfkeye kapılmaması gerektiğini tembihler zira bu yol ancak Xehanort’un işine yarayacaktır. Kısa bir süre sonra uzaktan Xehanort ve Maskeli Çocuk (Vanitas) belirir. Xehanort,  χ-blade” adlı özel bir silahı oluşturmak istediğini anlatır. Bu silahı kullanarak bilinmeyen diyar olan Kingdom Hearts’ı çağırabileceğine inanmaktadır. Kingdom Hearts’ı ele geçirerek evrendeki bütün dünyaları kontrol altına almak istemektedir. Aynı zamanda geçmişte yaşanmış olan Keyblade Savaşı’nın gizeminin Kingdom Hearts’ın içinde saklı olduğuna inanmaktadır. Terra, Ventus ve Aqua Xehanort’un bu şeytani planını bozmak için karşı saldırıya geçer. Kısa bir süre sonra Terra ikiliden ayrı düşer ve Xehanort ile baş başa kalır. Terra içindeki karanlığı kontrol edememektedir. Xehanort ile savaşırken karanlık güçlerini bol bol kullanır. Tam da Xehanort’un istediği gibi. Savaşları devam ederken ani bir şekilde bir gürültü kopar, ardından bir ışık gökyüzüne doğru fırlar. Evet, “χ-blade” tamamlanmıştır. Xehanort mutluluktan adeta dört köşe olmuştur. Yıllar süren çalışmasının artık son aşamasındadır. Yaşı ilerlediği için hep geleceği görememe endişesi taşıyan Xehanort’un yaşamak için genç ve güçlü bir bedene ihtiyacı vardı. Bu kişide tabii ki Terra’ idi. Terra’nın içindeki karanlığı dışarı çıkarmasıyla kalbi ele geçirilmeye müsait hale gelmişti. Neler olup bittiğini anlamaya çalışan Terra’nın açık vermesi ile Xehanort keyblade’ini  kendi kalbine saplamış içinden çıkan kalbini doğruca Terra’nın içine yollamıştır. Terra malesef zamanında reaksiyon verememiştir. Terra artık Xehanort olmuştur.  Terra’nın genç ve güçlü bedenini ele geçiren Xehanort bölgeden tam ayrılmak üzereyken bilinmeyen bir güç tarafından durdurulur. Terra’nın ardında kalan kaynağı bilinmeyen bir güç Terra’nın zırhını kontrol ederek ayağa kalkar ve Xehanort’a meydan okur. Duruma sinirlenen Xehanort; “Bedenin boyun eğdi, kalbin yok oldu, neden hala aklın direniyor!” der. Savaşı kazanan Terra’nın ruhsal formu olduğu yerde yere diz çökerek trans hale geçer. Xehanort ise savaş sonucunda hafızasının bir kısmını kaybetmiştir. Daha sonra Aqua’nın Terra-Xehanort ile yaptığı son savaş sonucunda Xehanort hafızasının tamamını kaybeder. Sadece isminin “Xehanort” olduğunu hatırlar. Terra ise Xehanort’un kalbi içerisinde sıkışmış ve hala tam olarak ele geçirilememiştir. İşin şaşırtıcı kısmı ise Terra, kalbinin içerisinde aynı anda ustası Master Eraqus’un da kalbini taşımaktadır. Buda ileride sadece Terra’nın değil aynı zamanda ustası olan Master Eraqus’un da kurtulabileceği anlamına gelmektedir. Herşey Kingdom Hearts 3’te belli olacak arkadaşlar bekleyip göreceğiz.

Son Sözler
Artık yavaş yavaş 2015’in sonlarına yaklaşırken KH3’ün de 2016 yılı içerisinde çıkacağına ilişkin inancımı kaybetmiş bulunmaktayım. 2016 yılında çıkışını gerçekleştirecek olan 2.8 Final Chapter Prolouge’un açıklanması ile KH3’ü en erken 2017 yılında göreceğimiz kesinleşti gibi. Yani önümüzde bir 2 yıl daha var malesef. Umarız beklediğimize değecek bir oyun ile karşılaşırız. Bir sonraki blog yazımda görüşmek dileğiyle! Bizi takip etmeye devam edin sevgili Kingdom Hearts severler!

15 Eylül 2015 Salı

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue Nedir ?


Sony'nin Tokyo Game Show konferansında gösterilen ve Ps4 için özel olarak duyurulan yeni Kingdom Hearts HD paketi olan 2.8 Final Chapter Prologue ile Kingdom Hearts 3'e bir adım daha yaklaşıyoruz. 1.5 ve 2.5 paketlerinden sonra HD ReMIX'lerin son halkası olacak olan 2.8 paketinde peki hangi oyunlar yer alacak ?



* 2012 yılında Nintendo 3DS platformuna özel olarak çıkan Dream Drop Distance yeniden elden geçirelerek HD kalitesinde yer alıyor ve paketin ilk oyunu. Oyun Sora ve Riku'nun Mark of Mastery sınavını konu alacak.

* İkinci oyun ise bir HD remaster değil, yeni bir oyun. Kingdom Hearts 0.2 Birth by Sleep: A Fragmentary Passage adlı oyun Birth By Sleep'in devamı niteliğinde olacak. Aqua ile oynayacağımız bu yeni oyunun heyecan verici tarafı ise KH3'ün oyun motorunu kullanacak olması.

* Son olarak her HD paketinde yer alan movie tadında ara videolardan oluşan bir oyun oluyordu. Bu pakette bu şerefi Kingdom Hearts Chi oyunu alacak. Back Cover adında yayınlanacak olan bu videolarda serinin kökenlerine inecek ve efsanevi Keyblade Savaşı hakkında daha fazla bilgi öğreneceğiz.

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue 2016 yılı içerisinde Ps4 için çıkışını gerçekleştirecek. Bu haberle birlikte Kingdom Hearts 3'ü önümüzdeki yıl içerisinde görmenin zora girdiğini düşünüyorum. Büyük ihtimal 2017 yılı içerisinde çıkacaktır. Umarım yanılırımda 2016 yılında hem bu HD paketi hem de KH3 ile Square Enix bize büyük bir mutluluk yaşatır :)

31 Temmuz 2015 Cuma

Kingdom Hearts 3 Ne Aşamada ?

Kingdom Hearts serisinin Direktörü Tetsuya Nomura verdiği en son röportajında Kingdom Hearts 3'ün geliştirilme süreci ile ilgili yeni bilgiler verdi.

PlayStation Magazine UK'ye konuşan Nomura oyun içi temel sistemler ve mekaniklerin bitirilmeye yakın olduğunu ve bundan sonra devasa büyüklükte ki alanların yapımına ağırlık verileceğini bildirdi. (Dünyalar içi haritaların yapılmasından bahsediyor.) Bunların haricinde oyun içi yan görevler ve mini oyunlara yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Nomura bunların bazılarının tamamlanmaya yakın bazılarınsa daha plan aşamasında olduğunu belirtti. 

16 Ağustos tarihinde Disney Expo Anaheim California etkinliğinde yer alacak olan Kingdom Hearts 3 hakkında burada daha fazla bilgi edinmeyi umut ediyoruz. Yeni bir dünya duyurusu ve bununla birlikte yeni bir trailer görme ihtimalimiz olduğunu düşünüyorum. Yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşacağız bizi takip etmeye devam edin.  :)

Kaynak: http://kh13.com/news/tetsuya-nomura-discusses-kingdom-hearts-iii-with-official-playstation-magazine-uk-states-that-the-fundamental-gameplay-mechanics-almost-completed

14 Mayıs 2015 Perşembe

Kingdom Hearts Unchained Key Hakkında Yeni Bilgiler !

Geçtiğimiz günlerde duyurulan yeni Kingdom Hearts mobil oyunundan haberler gelmeye devam ediyor. En son gelen yeni bilgilere göre;

  • Oyun Square Enix tarafından geliştiriliyor.
  • Web browser oyunu olan KH:Chi'nin mobil adaptasyonu olacak.
  • KH:Chi gibi oynaması ücretsiz olacak. (Oyun içi eşya alım satımı olacak.)
  • Hikaye olarak KH3 ile bağlantılı olacak.
  • KH:Chi oyunundan farklı olarak kartlar yerine savaşlarda madalya denen yeni eşyaları kullanacağız.
  • Yine KH:Chi'den farklı olarak oyunda chat sistemi bulanacak. Oyuncular birbirleri ile iletişim halinde olacaklar.
  • Sadece Japonya değil Amerika ve Avrupa bölgesi için de ayrı serverlar açılacak ve İngilizce dil seçeneği olacak.
  • Bunların dışında oyunda ki çoğu şey (hikaye,karakterler,dünyalar) KH:Chi ile aynı olacak.
Yani kısacası Chi oyununun yeniden yapımı gibi birşey diyebiliriz. Şimdi aklımıza takılan soruları cevaplandıralım.


Neden Kartlardan vazgeçildi ?
Famitsu'ya verdiği en son röportajında bu konuya değinen Nomura; Oyunu batı oyuncuları içinde geliştirildiğinin unutulmaması gerektiğini. Amerika'daki test ekibinin verdiği raporlara göre batılı oyuncuların Chi oyununu savaşlarda kullanılan kartlardan dolayı basit bir kart oyunu olarak gördükleri ve bunun çok büyük bir yanılgı olduğunu ve geliştirici ekip olarak bu imajı değiştirmek için oyunda yer alan kartların yerine işlevselliği arttırılmış madalya sistemini getirdiklerini belirtti. (Nasıl bir işlevsellik olduğunu henüz bilmiyoruz.)

Oyun Ücretsiz İyi Güzel Ama...
Bu konuya da açıklık getiren Nomura oyunda hiç bir şekilde para harcanmadan hikayede kolaylıkla ilerlenebileceğinin sözünü verdi. Hatta sözlerini bir adım daha ileri taşıyarak; "Kingdom Hearts Unchained Key hiç bir ücret ödemeden oynayabileceğiniz en iyi Kingdom Hearts deneyimini yaşatacak" dedi. Umarım Nomura-san sözünde dururda bizede bu güzel oyunu doya doya oynamak düşer :D

Kaynak:  http://www.khinsider.com/ & http://kh13.com/

14 Nisan 2015 Salı

Kingdom Hearts 3 Hakkında Yeni Bilgiler & Akıllı telefonlar için KH?


Kingdom Hearts serisinin Direktörü Tetsuya Nomura, Famitsu dergisine verdiği son röportajında Kingdom Hearts 3 hakkında önemli bilgiler paylaştı. Tetsuya Nomura'nın verdiği yeni bilgilere göre;

  • Kingdom Hearts 3 sorunsuz bir şekilde geliştirilmeye devam ediliyor.
  • Bu seneki E3 2015 etkinliğinde Kingdom Hearts 3 ile alakalı yeni bilgiler az da olsa olucak. Asıl yeni bilgiler sene sonunda düzenlenecek olan D-23 Expo Japan etkinliğinde gösterilecek.
  • Akıllı telefonlar için yeni bir Kingdom Hearts oyunu geliştiriliyor. Daha detaylı bilgi yakın bir zamanda paylaşılacak.
Tetsuya Nomura'nın konuşması;"Planladığımız ilginç şeyler var. Kingdom Hearts III ve çeşitli şeyler hakkında yeni bilgiler gelecek. Kingdom Hearts III sorunsuz bir şekilde geliştiriliyor ve aynı zamanda Kingdom Hearts'a bağlı yeni duyurularımız olacak. Bunlardan biri akıllı telefonlar için geliştirdiğimiz bir oyun."

Benim tahminime göre diğer bir sürpriz web bazlı KH oyunu olan Chi'yi sonunda batıya getirecekler.

Kaynak: http://www.khinsider.com/news/Nomura-Kingdom-Hearts-3-is-Developing-Smoothly-Smartphone-titles-coming-soon-5262

27 Mart 2015 Cuma

Keyblade Savaşı


"Antik çağda insanlar ışığın Kingdom Hearts adında bilinmeyen bir diyardan geldiğine inanırdı. Bu bölge bir parçası olan X-Blade ile korunmaktaydı. Savaşçılar bu gizemli ışığı ele geçirmek için birbirleri ile mücade etti ve büyük savaş başlamış oldu. Şiddetli çatışmaların ardından X-Blade 7'si ışık 13'ü karanlık olmak üzere 20 parçaya ayrıldı. Gerçek ve tek olan Kingdom Hearts ise karanlık tarafından yutuldu, bir daha görülmemek üzere..." -Master Xehanort

Keyblade savaşı Kingdom Hearts serisinin başlangıcından yüzyıllar önce yaşanmış olan efsanevi bir çatışmadır. Dark Seeker Saga'nın ana hikayesinde önemli bir yere sahiptir.

Savaşın Gelişimi

Büyük savaş yaşanmadan önce Dünya Kingdom Hearts'tan geldiğine inanılan bir ışık tarafından korunurmuş. Geçen zamanla birlikte insanlar bu büyük gücü ele geçirme arzusu ile hareket etmiş ve ilk defa insanların kalplerinde karanlık doğmuş. İnsanlar bu gücü elde etmek için X-Blade'e benzeyen silahlar(keyblade) yaratmış ve bütün dünyaya yayılan çok büyük bir savaş başlamış. Savaşın ilerlemesi ile birlikte ışık yavaş yavaş yok olmaya karanlık ise güçlenmeye başlamış, sonunda ise X-Blade parçalanıp 20 parçaya ayrılmış. (7'si Işık 13'ü karanlık) Gerçek Kingdom Hearts ise bir daha görülmemek üzere karanlık tarafından yutulmuş.

Ancak dünya küçük çocukların içlerindeki saf ışık ile yeniden restore edilmiş, bunun sonucunda bugün bildiğimiz dünyalar meydana gelmiştir. (Örn; Disney dünyaları) Eskinden bir bütün olan dünya savaşın ardından sayısız parçaya ayrılmıştır. Bu zamana kadar dünyadan dünyaya dolaşıyoruz ya işte aslında onlar geçmişte bir bütünün parçalarıymış. Savaşın yaşandığı büyük alan ise Keyblade Mezarlığı olarak anılmaya başlanmış.

Geriye kalan az sayıdaki Keyblade kullanıcısı daha fazla yıkıma engel olmak için dünyalar arası duvarlar örmüş ve bir bakıma insanları kontrol altına almışlardır. Günümüzde bile bu dünyalar arasında seyehat edebilmek için özel gemiler kullanılmaktadır. (Örn; Gummi Ship)

Xehanort'un İlgisi
 

Xehanort
Asırlar sonra Xehanort adında bir Keyblade kullanıcısı Keyblade Savaşı hakkında geniş çaplı bir araştırma yapmış ve hayatını savaşın gizemlerini çözmeye adamıştır. Savaşı sonlandıran olayın ne olduğu, Kingdom Hearts'ın kaybolması, X-Blade ve daha bir çok konuda çalışmalar yapan Xehanort en sonunda bir karara varmıştır; keyblade savaşını tekrar gerçekleştirmek. Bu sayede tarih tekerrür edecek ve savaş sonunda açığa çıkan bu gizemli gücün ne olduğunu kendi gözleri ile görebilecek ve hatta bütün dünyaların kapısını aralayan Kingdom Hearts'a sahip olacaktı.

Dünyaların karanlık ve ışık olarak ince bir denge üzerine kurulmasını hedefleyen Xehanort  ışığın evrenin mutlak hakimi olmasına karşı çıkmıştır. Ona göre karanlık ve ışık aynı miktarda dünyalarda yer almalıydı.

Gençlik yıllarında Eraqus ile iyi bir dostluk kuran Xehanort yıllar geçtikçe değişen fikirleri Eraqus ile ters düşmesine neden olmuştu. Eraqus Xehanort'un karanlık gücün etkisi altına girdiğini düşünüyordu. Ve dünyalarda karanlık gücün bulunmasına karşıydı.

Xehanort X-Blade'i yaratmak için saf ışık ile saf karanlığın birbiri ile çarpışması gerektiğine inanıyordu. Bunu gerçekleştirmek için kendi öğrencisi olan Ventus'un kalbindeki saklı karanlığı açığa çıkararak Vanitas'ı oluşturdu. Koma halinde olan Ventus'u Eraqus'un yanına bırakıp çocuğun içindeki ışığın güçlenmesini bekledi. En sonunda büyük bir planla Ventus, Aqua ve Terra'yı eski savaşın yaşandığı alana getirerek amacına ulaşmaya çalıştı. Neyse ki başarılı olamadı. Bu 3 kahraman kendi hayatlarını feda ederek Xehanort'u durdurdular. Ama Xehanort'un pes etmeye niyeti yoktu.

10 yıl sonra Xehanort'un heartless formu olan Ansem SoD Riku'nun bedenini ele geçirip geçmişe gitti ve orada daha hiç bir olaydan haberi olmayan genç Xehanort'a bir görev verdi. Genç Xehanort zaman içerisinde hareket ederek Xehanort'un farklı dönemlerde ki enkarnasyonlarını buldu ve hepsini bir araya topladı. Master Xehanort bu sefer 13 karanlığı 7 saf ışığa karşı çarpıştırmayı deneyecekti. 13. karanlık olarak Sora'yı hedef alan Xehanort tam amacına ulaşmak üzereyken Lea(Axel) tarafından durduruldu. Bu başarısızlık üzerine farklı zamanlardan toplanan Xehanort'lar kendi zamanlarına dönmek zorunda kaldı.

Sözlerimi bitirirken...

Kingdom Hearts 3'te bu büyük mücadelenin sonunda finalini görebileceğiz. 13 karanlık ve 7 ışık Keyblade Mezarlığında buluşacak ve herkesin beklediği o büyük çarpışma başlayacak. 13 yıllık KH evreninin ana kötüleri ve ana iyi karakterlerinin bir arada birbiri ile olan mücadelesi ve bunu kontrol etme düşüncesi bile insana heyecan veriyor. Bir aksilik olmazsa 2016 sonu yada 2017 başları gibi çıkacağını düşündüğüm Kingdom Hearts 3 belkide bu zamana kadar yapılan en iyi KH oyunu olacak, İnşallah :)

Kaynakça: http://www.khwiki.com/Keyblade_War

3 Şubat 2015 Salı

Dream Eaters

Dream Eater Nedir ?
Dream Eater (Rüya Yiyen) Kingdom Hearts Dream Drop Distance oyununda ortaya çıkan bir yaratık türüdür. Adlarından da anlaşılacağı üzere Realm of Sleep (Uykular Alemi) bölgesinde bulunurlar ve rüyalarla beslenirler. Dream Eaterlar iki farklı türde incelenebilir bunlar; Nightmare (Kabus) iyi olan rüyaları yiyip yerine kötü olanları yerleştirir. Spirits (Ruhlar) ise sadece kötü olan rüyaları yer. Ruhlar kabuslara karşıdır ve iyi tarafta yer alırlar. Sora ve Riku oyun boyunca ruhların yardımını alır.

Hikayesi
Ansem SoD'nin Sora tarafından yenilmesinin ardından karanlığa gömülen dünyaların tekrar restore edildi fakat bu restore edilen dünyaların bazıları tam olarak geri dönememiş ve Uykular Alemi denilen bir bölgede hapis kalmışlar. İşte buraya Uykular Alemi diyoruz.  Burası öyle bir yerki Yen Sid'in dediğine göre Heartless'lar bile erişemiyormuş. Heartless yerine bölge Rüya Yiyenler tarafından istila edilmiş.

Özellikleri
*Daha öncede belirttiğim gibi iki farklı türü var. Nightmare (Kabus) ve Spirit (Ruh)
*Diğer yaratık türlerine göre çok daha renkli ve canlı duruyorlar.
*Sadece Uykular Alemi bölgesinde bulunurlar. Dış dünyaya geçemezler.
*Ruhlar ve Kabuslar birbiri ile mücade halindedir. Kabuslar ruhların büyük bir kısmını yenmiştir. Kalan ruhlarda Sora ve Riku'nun takımında yer alıp onlara destek sağlar.

Spirit (Ruh) Sembolü
Nightmare (Kabus) Sembolü