3 Şubat 2015 Salı

Dream Eaters

Dream Eater Nedir ?
Dream Eater (Rüya Yiyen) Kingdom Hearts Dream Drop Distance oyununda ortaya çıkan bir yaratık türüdür. Adlarından da anlaşılacağı üzere Realm of Sleep (Uykular Alemi) bölgesinde bulunurlar ve rüyalarla beslenirler. Dream Eaterlar iki farklı türde incelenebilir bunlar; Nightmare (Kabus) iyi olan rüyaları yiyip yerine kötü olanları yerleştirir. Spirits (Ruhlar) ise sadece kötü olan rüyaları yer. Ruhlar kabuslara karşıdır ve iyi tarafta yer alırlar. Sora ve Riku oyun boyunca ruhların yardımını alır.

Hikayesi
Ansem SoD'nin Sora tarafından yenilmesinin ardından karanlığa gömülen dünyaların tekrar restore edildi fakat bu restore edilen dünyaların bazıları tam olarak geri dönememiş ve Uykular Alemi denilen bir bölgede hapis kalmışlar. İşte buraya Uykular Alemi diyoruz.  Burası öyle bir yerki Yen Sid'in dediğine göre Heartless'lar bile erişemiyormuş. Heartless yerine bölge Rüya Yiyenler tarafından istila edilmiş.

Özellikleri
*Daha öncede belirttiğim gibi iki farklı türü var. Nightmare (Kabus) ve Spirit (Ruh)
*Diğer yaratık türlerine göre çok daha renkli ve canlı duruyorlar.
*Sadece Uykular Alemi bölgesinde bulunurlar. Dış dünyaya geçemezler.
*Ruhlar ve Kabuslar birbiri ile mücade halindedir. Kabuslar ruhların büyük bir kısmını yenmiştir. Kalan ruhlarda Sora ve Riku'nun takımında yer alıp onlara destek sağlar.

Spirit (Ruh) Sembolü
Nightmare (Kabus) Sembolü