27 Mart 2015 Cuma

Keyblade Savaşı


"Antik çağda insanlar ışığın Kingdom Hearts adında bilinmeyen bir diyardan geldiğine inanırdı. Bu bölge bir parçası olan X-Blade ile korunmaktaydı. Savaşçılar bu gizemli ışığı ele geçirmek için birbirleri ile mücade etti ve büyük savaş başlamış oldu. Şiddetli çatışmaların ardından X-Blade 7'si ışık 13'ü karanlık olmak üzere 20 parçaya ayrıldı. Gerçek ve tek olan Kingdom Hearts ise karanlık tarafından yutuldu, bir daha görülmemek üzere..." -Master Xehanort

Keyblade savaşı Kingdom Hearts serisinin başlangıcından yüzyıllar önce yaşanmış olan efsanevi bir çatışmadır. Dark Seeker Saga'nın ana hikayesinde önemli bir yere sahiptir.

Savaşın Gelişimi

Büyük savaş yaşanmadan önce Dünya Kingdom Hearts'tan geldiğine inanılan bir ışık tarafından korunurmuş. Geçen zamanla birlikte insanlar bu büyük gücü ele geçirme arzusu ile hareket etmiş ve ilk defa insanların kalplerinde karanlık doğmuş. İnsanlar bu gücü elde etmek için X-Blade'e benzeyen silahlar(keyblade) yaratmış ve bütün dünyaya yayılan çok büyük bir savaş başlamış. Savaşın ilerlemesi ile birlikte ışık yavaş yavaş yok olmaya karanlık ise güçlenmeye başlamış, sonunda ise X-Blade parçalanıp 20 parçaya ayrılmış. (7'si Işık 13'ü karanlık) Gerçek Kingdom Hearts ise bir daha görülmemek üzere karanlık tarafından yutulmuş.

Ancak dünya küçük çocukların içlerindeki saf ışık ile yeniden restore edilmiş, bunun sonucunda bugün bildiğimiz dünyalar meydana gelmiştir. (Örn; Disney dünyaları) Eskinden bir bütün olan dünya savaşın ardından sayısız parçaya ayrılmıştır. Bu zamana kadar dünyadan dünyaya dolaşıyoruz ya işte aslında onlar geçmişte bir bütünün parçalarıymış. Savaşın yaşandığı büyük alan ise Keyblade Mezarlığı olarak anılmaya başlanmış.

Geriye kalan az sayıdaki Keyblade kullanıcısı daha fazla yıkıma engel olmak için dünyalar arası duvarlar örmüş ve bir bakıma insanları kontrol altına almışlardır. Günümüzde bile bu dünyalar arasında seyehat edebilmek için özel gemiler kullanılmaktadır. (Örn; Gummi Ship)

Xehanort'un İlgisi
 

Xehanort
Asırlar sonra Xehanort adında bir Keyblade kullanıcısı Keyblade Savaşı hakkında geniş çaplı bir araştırma yapmış ve hayatını savaşın gizemlerini çözmeye adamıştır. Savaşı sonlandıran olayın ne olduğu, Kingdom Hearts'ın kaybolması, X-Blade ve daha bir çok konuda çalışmalar yapan Xehanort en sonunda bir karara varmıştır; keyblade savaşını tekrar gerçekleştirmek. Bu sayede tarih tekerrür edecek ve savaş sonunda açığa çıkan bu gizemli gücün ne olduğunu kendi gözleri ile görebilecek ve hatta bütün dünyaların kapısını aralayan Kingdom Hearts'a sahip olacaktı.

Dünyaların karanlık ve ışık olarak ince bir denge üzerine kurulmasını hedefleyen Xehanort  ışığın evrenin mutlak hakimi olmasına karşı çıkmıştır. Ona göre karanlık ve ışık aynı miktarda dünyalarda yer almalıydı.

Gençlik yıllarında Eraqus ile iyi bir dostluk kuran Xehanort yıllar geçtikçe değişen fikirleri Eraqus ile ters düşmesine neden olmuştu. Eraqus Xehanort'un karanlık gücün etkisi altına girdiğini düşünüyordu. Ve dünyalarda karanlık gücün bulunmasına karşıydı.

Xehanort X-Blade'i yaratmak için saf ışık ile saf karanlığın birbiri ile çarpışması gerektiğine inanıyordu. Bunu gerçekleştirmek için kendi öğrencisi olan Ventus'un kalbindeki saklı karanlığı açığa çıkararak Vanitas'ı oluşturdu. Koma halinde olan Ventus'u Eraqus'un yanına bırakıp çocuğun içindeki ışığın güçlenmesini bekledi. En sonunda büyük bir planla Ventus, Aqua ve Terra'yı eski savaşın yaşandığı alana getirerek amacına ulaşmaya çalıştı. Neyse ki başarılı olamadı. Bu 3 kahraman kendi hayatlarını feda ederek Xehanort'u durdurdular. Ama Xehanort'un pes etmeye niyeti yoktu.

10 yıl sonra Xehanort'un heartless formu olan Ansem SoD Riku'nun bedenini ele geçirip geçmişe gitti ve orada daha hiç bir olaydan haberi olmayan genç Xehanort'a bir görev verdi. Genç Xehanort zaman içerisinde hareket ederek Xehanort'un farklı dönemlerde ki enkarnasyonlarını buldu ve hepsini bir araya topladı. Master Xehanort bu sefer 13 karanlığı 7 saf ışığa karşı çarpıştırmayı deneyecekti. 13. karanlık olarak Sora'yı hedef alan Xehanort tam amacına ulaşmak üzereyken Lea(Axel) tarafından durduruldu. Bu başarısızlık üzerine farklı zamanlardan toplanan Xehanort'lar kendi zamanlarına dönmek zorunda kaldı.

Sözlerimi bitirirken...

Kingdom Hearts 3'te bu büyük mücadelenin sonunda finalini görebileceğiz. 13 karanlık ve 7 ışık Keyblade Mezarlığında buluşacak ve herkesin beklediği o büyük çarpışma başlayacak. 13 yıllık KH evreninin ana kötüleri ve ana iyi karakterlerinin bir arada birbiri ile olan mücadelesi ve bunu kontrol etme düşüncesi bile insana heyecan veriyor. Bir aksilik olmazsa 2016 sonu yada 2017 başları gibi çıkacağını düşündüğüm Kingdom Hearts 3 belkide bu zamana kadar yapılan en iyi KH oyunu olacak, İnşallah :)

Kaynakça: http://www.khwiki.com/Keyblade_War