15 Eylül 2015 Salı

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue Nedir ?


Sony'nin Tokyo Game Show konferansında gösterilen ve Ps4 için özel olarak duyurulan yeni Kingdom Hearts HD paketi olan 2.8 Final Chapter Prologue ile Kingdom Hearts 3'e bir adım daha yaklaşıyoruz. 1.5 ve 2.5 paketlerinden sonra HD ReMIX'lerin son halkası olacak olan 2.8 paketinde peki hangi oyunlar yer alacak ?



* 2012 yılında Nintendo 3DS platformuna özel olarak çıkan Dream Drop Distance yeniden elden geçirelerek HD kalitesinde yer alıyor ve paketin ilk oyunu. Oyun Sora ve Riku'nun Mark of Mastery sınavını konu alacak.

* İkinci oyun ise bir HD remaster değil, yeni bir oyun. Kingdom Hearts 0.2 Birth by Sleep: A Fragmentary Passage adlı oyun Birth By Sleep'in devamı niteliğinde olacak. Aqua ile oynayacağımız bu yeni oyunun heyecan verici tarafı ise KH3'ün oyun motorunu kullanacak olması.

* Son olarak her HD paketinde yer alan movie tadında ara videolardan oluşan bir oyun oluyordu. Bu pakette bu şerefi Kingdom Hearts Chi oyunu alacak. Back Cover adında yayınlanacak olan bu videolarda serinin kökenlerine inecek ve efsanevi Keyblade Savaşı hakkında daha fazla bilgi öğreneceğiz.

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue 2016 yılı içerisinde Ps4 için çıkışını gerçekleştirecek. Bu haberle birlikte Kingdom Hearts 3'ü önümüzdeki yıl içerisinde görmenin zora girdiğini düşünüyorum. Büyük ihtimal 2017 yılı içerisinde çıkacaktır. Umarım yanılırımda 2016 yılında hem bu HD paketi hem de KH3 ile Square Enix bize büyük bir mutluluk yaşatır :)