12 Kasım 2015 Perşembe

Terra’nın Hikayesi



Birth By Sleep oyununun 3 ana karakterinden biri olan Terra hayatta kalan son keyblade kullanıcılarından biri. Land of Departure dünyasında Master Eraqus tarafından eğitilen Terra’nın en büyük hayali ustalık makamına erişmek. İsmi latincede “Dünya” anlamına gelmektedir.

Birth By Sleep Öncesi
Terra, arkadaşı Aqua ile birlikte küçüklüklerinden beri Land of Departure dünyasında yaşamaktadır. Burada Master Eraqus tarafından özel bir eğitime tabii tutulmuşlardır. Bir gün antremanları sırasında Master Eraqus’un yakın arkadaşı olan Master Xehanort ziyarete gelir. Yanında “Ventus” isimli yarı-baygın durumunda genç bir çocuk getirir ve Eraqus’tan bu çocukla özel olarak ilgilenmesini rica eder. Eraqus Ventus’u öğrenci olarak yanına alır. Kısa zamanda Ventus, Terra ve Aqua ile arkadaş olur. Bir antreman sonunda Terra, Aqua ve Ventus’a keyblade ustası olma hayalini açıklar ve Ventus’a kendi kullandığı tahtadan yapılma eğitim kılıcını hediye eder.

4 Yıl Sonra...
Ventus’un gelişinden 4 yıl sonra Terra ve Aqua usta olmak için  Mark of Mastery sınavına girmeye hak kazanır. Onur konuğu olarak sınava gelen Master Xehanort sinsi planlar peşindedir. Sınavı sabote ederek Terra ve Aqua’ya sıkıntılı anlar yaşatır. En son ikili dövüş aşamasında Tera istemeden içinde bulunan karanlık enerjiyi açığa çıkarır. Karşılaşma sonrası Eraqus Terra’ya içindeki karanlığı bastıramadığı için kızar ve sadece Aqua’yı ustalık makamına yükseltir. Bu durum karşısında Terra büyük bir üzüntü ve pişmanlık duyar. Hava almak için bahçeye çıktığında yanına Xehanort gelir. Terra Master Xehanort’a eksiğinin ne olduğunu sorar. Xehanort ise karanlıktan korkmaması gerektiğini, onu bastırmak yerine vücudunda serbest bırakması gerektiğini söyler.

Kısa bir süre sonra olaylar gelişir. Eraqus öğrencilerini yanına çağırır. Master Xehanort’un ortadan kaybolduğunu ve Unversed adında yaratıkların dünyaları tehdit etmeye başladığını söyler. Aqua ve Terra’yı Master Xehanort’u bulmak ve dünyaları unversed tehlikesinden korumak üzere görevlendirir. Eraqus özellikle Terra’nın bu görevi keyblade ustası olma yolunda ikinci bir şans olarak düşünmesini ister.

Yolculuk
Yolculuğu sırasında birçok farklı dünyayı dolaşan Terra özellikle Malefiz’in ilgisini çekmiştir. Malefiz, Terra’nın karanlık tarafını kullanarak Prenses Aurora’nın kalbini çalmaya çalışmıştır. Fakat başarısız olmuştur. Bir süre sonra Terra, Master Xehanort’un kendisi tarafından bilinmeyen bir yere çağırılır. Burada Xehanort ona “Maskeli Çoçuk” diye adlandırdığı kişiyi anlatır. Bu kişinin Unversed denen yaratıklarla bir ilgisi olduğunu açıklar yarattığı tehditten bahseder. Terra’yı bu kişiyi bulup yok etmekle görevlendirir ve Radiant Garden adlı dünyaya yollar. (Aslında tüm bunlar Xehanort’un büyük planının bir parçasıdır.) Radiant Garden’a varan Terra sokaklarda dolaşırken uzaktan Master Xehanort’u görür. Xehanort şehrin merkezinde yer alan kaleye doğru gitmektedir. Terra, Xehanort’u takip etmeye başlar fakat bir süre sonra gözü büyük bir unversed’a takılır. Onu takip eder ve şans eseri Ventus ve Aqua ile bir meydanda karşılaşır. 3’lü birlik olarak bu büyük unversed’a saldırır ve alt eder. Kısa bir konuşmadan sonra Terra, Aqua’nın Master Eraqus’un emri ile kendisini takip ettiğini öğrenir ve bu duruma sinirlenip oradan ayrılır. Biraz uzaklaştıktan sonra yolu “Braig” isimli tuhaf bir adam tarafından kesilir. Braig, Terra’ya Xehanort’u tutsak olarak aldığını ve eğer yaşlı adamı canlı olarak görmek istiyorsa dış bahçe olarak adlandırılan yere gelmesini ister. Terra ilk başta buna inanmaz fakat merakına yenik düşerek dış bahçeye gider. Dış bahçede yer alan bir yer altı su bölgesine gelen Terra, Master Xehanort’u zincirlere bağlı bir şekilde görür. Braig Terra’nın elindeki keyblade’i istemektedir. Bunun için Xehanort’u yakalayarak Terra’yı bu bölgeye çekmiş ve tuzağa düşürmüştür. Terra bu duruma öfkelenir ve Braig’e saldırır. Savaşı fazla zorlanmadan kazanan Terra bitirici hamlesinde içindeki karanlığı sebest bırakarak güçlü bir enerji vuruşu atar. Bu güçlü saldırı Braig’in sol gözünü kör eder. (Evet onun kim olduğunu artık biliyorsunuz) Yaralı olan Braig kaçar. Terra içinden çıkan bu karanlık enerjiye inanamaz ve bunun için utanç duyar. Fakat Xehanort yanına gelerek ona sözleriyle güven verir, Eraqus’un karanlıktan korktuğunu, karanlık ve ışığın evrende aynı oranda yer almaları gerektiğini anlatır. Daha da ileriye giderek Eraqus’u bırakmasını ve onun yerine kendi öğrencisi olmasını ister. Böylece birlikte çalışarak evrene denge getirebileceklerini anlatır. Terra bu teklife net bir cevap veremez. Xehanort bunu üzerine daha fazla dünyayı dolaşarak gücünü arttırmasını ister. Terra bunun üzerine Radiant Garden’dan ayrılır.

Yolculuğuna farklı farklı dünyaları dolaşarak devam eden Terra, bir gün kaynağı bilinmeyen sıcak bir ışık tarafından yönlendirilir. Destiny Islands olarak adlandırılan yere gelen Terra sahilde oynayan 2 küçük çocuk ile karşılaşır. Beyaz saçlı olan küçük çocuk onu uzaktan görüp yanına gelir. Çocuk onun dış dünyadan geldiğini hemen anlar. Terra çocuğun zekasına hayran kalır ve ona bazı sorular yöneltir. Adının “Riku” olduğunu söyleyen çocuk dış dünyaları görmek istediğini, arkadaşlarını korumak için ileride güçü birisi olmak istediğini anlatır. Terra, Riku’nun anlattıklarından etkilenir ve ileride keyblade kullanmasını sağlamak amacıyla gücünü Riku’ya aktarır.

Adadan ayrılan Terra tekrar Master Xehanort tarafından çağırılır. Arkadaşı Ventus’un Master Eraqus tarafından büyük bir tehlikede olduğunu ve çocuğun hayatından endişe duyduğunu anlatır. Terra’ya eve geri dönmesini ve Master Eraqus’u durdurmasını emreder. Terra bu duruma öfkelenerek son sürat evin yolunu tutar. Land of Departure dünyasına geri dönen Terra, Ventus’un tehlikede olduğunu görür. Master Eraqus’un Ventus’un işini bitirmek için son bir saldırı hazırlığı yapmakta olduğunu görür ve savaş alanına dalarak Ventus’u saldırıdan korur. Ventus’u güvenli bir bölgeye taşıdıktan sonra öfke ile kendi ustasına saldırır. Savaşın galiba Terra olmuştur. Fakat yaptıklarından derin bir hüzün ve pişmanlık duymaktadır. Yaralı halde ayakta durmaya çalışan Eraqus bütün sorumluluğu üstlenir ve Terra’dan özür diler. Tam bu sırada Xehanort arkadan Eraqus’a saldırarak işini bitirir. Eraqus, Terra’nın gözleri önünde yok olup gider. Terra nihayet bunun planlanmış bir olay olduğunu fark etmeye başlar.  Ayağa kalkar, Xehanort’a karşı durur. Xehanort ise artık herşey için çok geç olduğunu, bu dünyanın yok olacağını ve arkadaşlarını kurtarmak istiyorsa “Keyblade Mezarlığı” denilen yere gelmesini ister.


Savaş 
Artık herşeyin sonlanacağı yer olan Keyblade Mezarlığı’na ulaşan Terra burada Ven ve Aqua ile karşılaşılır. Terra olan biten herşeyi anlatır. Aqua, Terra’nın kin ve öfkeye kapılmaması gerektiğini tembihler zira bu yol ancak Xehanort’un işine yarayacaktır. Kısa bir süre sonra uzaktan Xehanort ve Maskeli Çocuk (Vanitas) belirir. Xehanort,  χ-blade” adlı özel bir silahı oluşturmak istediğini anlatır. Bu silahı kullanarak bilinmeyen diyar olan Kingdom Hearts’ı çağırabileceğine inanmaktadır. Kingdom Hearts’ı ele geçirerek evrendeki bütün dünyaları kontrol altına almak istemektedir. Aynı zamanda geçmişte yaşanmış olan Keyblade Savaşı’nın gizeminin Kingdom Hearts’ın içinde saklı olduğuna inanmaktadır. Terra, Ventus ve Aqua Xehanort’un bu şeytani planını bozmak için karşı saldırıya geçer. Kısa bir süre sonra Terra ikiliden ayrı düşer ve Xehanort ile baş başa kalır. Terra içindeki karanlığı kontrol edememektedir. Xehanort ile savaşırken karanlık güçlerini bol bol kullanır. Tam da Xehanort’un istediği gibi. Savaşları devam ederken ani bir şekilde bir gürültü kopar, ardından bir ışık gökyüzüne doğru fırlar. Evet, “χ-blade” tamamlanmıştır. Xehanort mutluluktan adeta dört köşe olmuştur. Yıllar süren çalışmasının artık son aşamasındadır. Yaşı ilerlediği için hep geleceği görememe endişesi taşıyan Xehanort’un yaşamak için genç ve güçlü bir bedene ihtiyacı vardı. Bu kişide tabii ki Terra’ idi. Terra’nın içindeki karanlığı dışarı çıkarmasıyla kalbi ele geçirilmeye müsait hale gelmişti. Neler olup bittiğini anlamaya çalışan Terra’nın açık vermesi ile Xehanort keyblade’ini  kendi kalbine saplamış içinden çıkan kalbini doğruca Terra’nın içine yollamıştır. Terra malesef zamanında reaksiyon verememiştir. Terra artık Xehanort olmuştur.  Terra’nın genç ve güçlü bedenini ele geçiren Xehanort bölgeden tam ayrılmak üzereyken bilinmeyen bir güç tarafından durdurulur. Terra’nın ardında kalan kaynağı bilinmeyen bir güç Terra’nın zırhını kontrol ederek ayağa kalkar ve Xehanort’a meydan okur. Duruma sinirlenen Xehanort; “Bedenin boyun eğdi, kalbin yok oldu, neden hala aklın direniyor!” der. Savaşı kazanan Terra’nın ruhsal formu olduğu yerde yere diz çökerek trans hale geçer. Xehanort ise savaş sonucunda hafızasının bir kısmını kaybetmiştir. Daha sonra Aqua’nın Terra-Xehanort ile yaptığı son savaş sonucunda Xehanort hafızasının tamamını kaybeder. Sadece isminin “Xehanort” olduğunu hatırlar. Terra ise Xehanort’un kalbi içerisinde sıkışmış ve hala tam olarak ele geçirilememiştir. İşin şaşırtıcı kısmı ise Terra, kalbinin içerisinde aynı anda ustası Master Eraqus’un da kalbini taşımaktadır. Buda ileride sadece Terra’nın değil aynı zamanda ustası olan Master Eraqus’un da kurtulabileceği anlamına gelmektedir. Herşey Kingdom Hearts 3’te belli olacak arkadaşlar bekleyip göreceğiz.

Son Sözler
Artık yavaş yavaş 2015’in sonlarına yaklaşırken KH3’ün de 2016 yılı içerisinde çıkacağına ilişkin inancımı kaybetmiş bulunmaktayım. 2016 yılında çıkışını gerçekleştirecek olan 2.8 Final Chapter Prolouge’un açıklanması ile KH3’ü en erken 2017 yılında göreceğimiz kesinleşti gibi. Yani önümüzde bir 2 yıl daha var malesef. Umarız beklediğimize değecek bir oyun ile karşılaşırız. Bir sonraki blog yazımda görüşmek dileğiyle! Bizi takip etmeye devam edin sevgili Kingdom Hearts severler!