21 Kasım 2014 Cuma

Riku Karakter Tanıtımı

Genel Özellikleri

*Riku KH Dünyasında Sora’dan sonra gelen en önemli ikinci karakterdir.  Karanlık güçlere sahip bir  keyblade kullanıcısıdır ama aynı zamandada arkadaşları için kendini  feda edebilecek birisidir.
*Riku’nun Sora’ya göre daha güçlü olduğu söylensede ortada gerçek bir kanıt yoktur.
* “Riku” kelime anlamı olarak Japonca da “Yeryüzü,toprak” anlamına gelmektedir.

HİKAYESİ

Kingdom Hearts Birth by Sleep
*KH:BBS oyununda  Riku , Sora ile Destiny  Islands’da  yaşayan 5 yaşında bir çocuktur.  İkisi beraber sürekli oyunlar  oynar  ve eğlenceli  vakitler geçirirlerdi.
*Terra, Destiny Islands’a  geldiğinde Riku’nun özel bir çocuk olduğunu hissetmiş ve onun Keyblade kullanabilecek yetenekte olduğunu sezmiş ve bu yüzden ona  “Keyblade Inheritance Ceremony”
(Keyblade devralma töreni) sini kullanarak onun Keyblade kullanmaya layık biri olup olmadığını test etmiştir.
*Sonucunda Riku Terra’nın Keyblade’ine dokunarak bu testten başarıyla geçmiş ve Keyblade kullanmayı ilk o zaman öğrenmiştir.
Sora(sağda) ve Riku(solda) Birth By Sleep



Kingdom Hearts I
*Riku, Kingdom Hearts 1 de 15 yaşında akıllı ve karizmatik bir çocuktur. Sora ve Kairi ile Destiny Islands'da yaşar.
*Bu üç arkadaş hep başka dünyalara gidebilmenin hayallerini kurar ve bunun için bir sal bile hazırlarlar fakat yolculuğa çıkılacağı günün gecesinde her şey değişir. Riku adada yer alan gizli kapıyı açarak Heartless'ları serbest bırakmıştır ve adaya büyük bir karanlık fırtına yaklaşmaktadır.
*Sora ve Kairi korku ve endişe içersinde adadan kaçmanın yollarını aramaya başlar ve bu sırada Sora, Riku ile karşılaşır, Riku Sora'ya;"Bir kez adım attık mı bir daha geri dönmek mümkün olmayabilir. Ailelerimizi bir daha asla göremeyebilriz. Ama
artık geri dönüş yok. Bu bizim tek şansımız olabilir. Korkunun bizi durdurmasına izin veremeyiz! Ben karanlıktan korkmuyorum!" demiştir ve karanlık tarafından yutulmuştur. Bu olay sırasındada Sora keyblade'ini çağırmayı öğrenmiştir.(Ondan önce tahta kılıç kullanıyordu)
*Riku bu olaydan sonra karanlık koridor yoluyla Hollow Bastion'a gelmiştir. Burda Maleficent tarafından karşılanır ve Maleficent ona sığınma ve korunma hakkı verir. Daha sonra Maleficent Riku'nun içindeki gücü anlar ve onun beynini yıkayarak Karanlık tarafa geçirmeye çalışır. Ona Sora'nın kendisini unuttuğunu ve çoktan yeni arkadaşlar bulduğunu söyler. Riku önce buna inanmaz ama sonra Maleficent Riku'yu Traverse Town'a götürerek Sora ve yeni arkadaşlarını görmesini sağlar.(Donald ve Goofy) Riku gördüklerinden sonra Sora'dan yavaş yavaş nefret etmeye başlar ve Kairi'yi kurtarabilecek tek kişinin kendisi olduğunu düşünür.(Bu arada kairi karanlığa kalbini kaybettirmiştir.) Bu olaylar sonucunda karanlığı kabul eder ve karanlık güçlere sahip olur.(Örn:Heartless çağımak,karanlık koridorlar açmak vb.)
*İlerleyen zamanlarda Riku karanlık bir gölge ile karşılaşır. Bu Ansem SoD(Seeker of Darkness)'ın ruh formudur ve bu formun bir vücuda ihtiyacı vardır. Ansem Riku'ya gerçek karanlığa ve güce ulaşmanın tek yolunun kalbini sonuna kadar karanlığa açmak olduğunu söyler. Riku'da bunu yapar ve Ansem Riku ile birleşir ve bildiğimiz o Ansem'a dönüşür.(Bu arada Riku Ansem'ın içinde hapis kalmıştır)
*Ansem'ın Sora, Goofy ve Donald tarafından yok edilmesinden sonra Riku eski haline döner  ve Door To Darkness'ın kapısını kapatmak için Riku Sora ve yandaşlarına yarımcı olur ve hep birlikte kapıyı iterek kapatırlar.(Sora,Goofy ve Donald dışardan itmekte Riku ise içerden çekmektedir)Tam kapı kapanırken Riku Sora'ya "Ona iyi bak demiştir" (Ona derken kairiyi kastetmiştir) Kapı kapandıktan sonra Ansem'ın mağlup edilmiş ruhu,Riku ve King Mickey Realm of Darkness'ta hapis olmuşlardır.

Kingdom Hearts: Chain of Memories
*Riku Castle Oblivion'un en alt katında uyanır ve buraya nasıl geldiğini anlamaya çalışır. Karanlık bir kart ve bedensiz bir ses Riku'ya kendini tanıtır. Bu ses Riku'ya bir teklif sunar, ya bütün dertlerini ve sorunlarını unutup derin bir uykuya dalıcak yada kartı alıp gerçeğe doğru yürüyecek.Riku kartı alır ve gerçeğe doğru ilk adımını atar.
*Zexion ve Vexen'ın Riku'nun hikayesinde önemli bir rolü vardır. Vexen kendinden emin bir şekilde Riku'nun karşısına çıkar. Riku Vexen'a Ansem ile bir alakası olup olmadığını sorar. Vexen ise başka bir Ansem ile birlikte olduğunu söylesede Riku bunu şüpheli görür ve Vexen'a saldırır. Ancak bu savaş sadece Vexen'ın işine yaramıştır çünkü bu sayede savaş esnasında Riku'nun data parçalarından bazılarını almış ve bununla Data-Riku'yu oluşturmuştur.
*Vexen Data-Riku'yu kışkırtarak gerçek Riku'nun kendisi olduğunu ve sahtesinin yok edilmesi gerektiğini söylemiştir. Data-Riku bunun üzerine Riku'nun karşısına çıkmıştır. Data-Riku gerçek Riku'ya karanlıktan korktuğu için gerçek güce hiç bir zaman kavuşamayacağını bu yüzden hep bir korkak olarak yaşayacağını söylemiş ve Riku'ya saldırmıştır. Ancak Riku cesurca saldırısını geri püskürtmüş ve Data-Riku'yu yenmiştir.
*Bir kaç ufak olaylardan sonra sonunda Riku Ansem ile karşılaşmıştır. Ansem Riku'ya neden  hala karanlığı kabul etmediğini sormuş ve "Yoksa hala karanlıktan mı korkuyorsun?" demiştir. Riku bu durumu kabul etmemiş ve Ansem'a  "Senin bu pis kokuna dayanamıyorum hepsi bu" demiştir ve savaşmaya başlamışlardır. Savaşın sonunda kaybeden yine Ansem olmuştur. Riku Ansem'a son bir darbe vurarak onun yok olmasına neden olmuştur ancak Ansem tam yok olucağı sırasında içindeki tüm enerjiyi ve karanlığı Riku'nun bedenine yollamıştır ve Riku'ya "Şimdi yok oluyorum ama bir parçam hep sende olucak ve bu sayade bir gün yeniden dönücem!" demiştir.
*Ansem'ın da yok olmasından sonra Riku Castle Oblivion'dan çıkmayı başarmış ve 3 yollu bir yol ayrımına gelmiştir. Burda kendisini DiZ karşılamıştır ve Riku'ya "Işığın yolundan mı yoksa karanlığın yolundan mı gideceksin?" diye sormuştur. Riku bu soruya "İkiside bana uymaz orta yoldan gidiyorum" demiştir. DiZ bunun üzerine "Yani Alacakaranlığın yolundan mı gidiceksin?" demiş. Riku cevap olarak "Hayır Şafağın yolundan gideceğim..." demiştir.

Kingdom Hearts 358/2 Days
*Riku bu oyunda ilk olarak Beast's Castle'ın köprüsünde görülür. Burada Xion ile savaşmaktadır. Xion'u kolayca alt ettikten sonra yanına yaklaşır ve göz bandını hafifçe çıkararak Xion'un yüzüne bakar ve bir anda şok olur ve nasıl keyblade kullandığını anlamaya çalışır ve Xion'un keyblade'inin değersiz ve çöp olduğunu söyleyip ona doğru fırlatır. Xion bu sözlere sinirlenerek yattığı yerden doğrulur ve yerdeki keyblade'ini alarak Riku'ya doğru hücuma geçer fakat Riku kıvrak bir hareketle saldırıyı geri püskürtür ve Xion'u alt eder.
*Riku bu oyunda final boss'tur. Roxas ile Deep Dive'da savaşırlar. Roxas Riku'yu Xion'un ölümünden sorumlu tutup onu yok etmek ister. Riku ise Roxas'ı kullanıp arkadaşı  Sora'yı tekrar uyandırmak peşindedir. Savaşı Riku kazanır fakat bu kazanma karşılığında kendi bedenini kaybedip Ansem'a dönüşür.

Kingdom Hearts II
*Riku bu oyunda Ansem görünümü ile yer alır ve DiZ ile birlikte çalışır. Amaçları Roxas'ı kullanarak Sora'yı uyandırmaktır.
*Riku bu oyunda genelde pek gözükmez. Oyunun son bölümü olan Castle That Newer  Was'da  ilk gerçek çıkışını yapar ve burdan itibaren Sora ve ekibine katılır.
*DiZ(Gerçek adı Ansem The Wise) Riku'yu eski haline döndürebilmek için Kingdom Hearts'ın içindeki tüm toplanmış kalpleri salabilen bir makine kullanır. Ansem bunun sonunda çok büyük bir patlamanın olacağını ve kendisinin muhtemelen sağ kurtulamayacağını söyler ve her şey  için Sora, King Mickey, Riku ve diğerlerinden özür diler. Makine büyük bir gürültü ile patlar ve çevredeki herkes yere yığılır. Aradan geçen 10-15 sn sonra yavaş yavaş doğrulurlar. Riku eski haline dönmüş Ansem ise yok olmuştur. Riku OrgXII tamamen yok edilmesi için kalan son üye olan Xemnas'ın da yok edilmesi gerektiğini söyler ve hep birlikte Xemnas ile yüzleşmek için yola çıkarlar.
*Xemnas ile yapılan uzun ve zorlayıcı savaşlar sonrasında Xemnas Riku ve Sora'yı binlerce ufak lazerden oluşan bir kürenin içine hapseder ve art arda lazerleri onlara doğru fırlatır. İkili hızlı bir şekilde lazerleri bloke eder ama belli bir süre sonra bu hıza dayanamayıp mağlup olup yere serilirler. Xemnas yanlarına yaklaşarak önce Riku'ya çok sert bir şekilde Etheral Blade'i ile vurur ve onu 2-3 metre ileri fırlatır. Sonra Sora'ya dönüp tam ona da vuracakken aralarına Riku geçer ve saldırıyı engeller ama bu sırada Xemnas ikinci defa Riku'ya vurur ve onu yaralar. Riku tam yere düşeceği sırasında Sora'ya keyblade'ini fırlatır ve Sora hızlı bir hareketle iki keyblade'i ile birlikte Xemnas'a ard arda kombolar yaparak havaya fırlatır. Sonrasında Riku ile birlikte ortak bir keyblade saldırısı ile sersemleyen Xemnas'a son vuruşu yaparlar.
*Xemnas'ın yok oluşundan sonra Sora ve Riku Realm of Darkness'tan kaçıp eve dönmenin yollarını ararlar ama bir sonuca varamazlar. İkili Karanlık Koy'da sahilin hemen yanına oturmuş kara kara düşünmektedir. Bu sırada Riku'nun ayağına içinde bir not olan bir şişe çarpar. Riku şişeyi açar ve içindeki notu okur. Sonra bunu Sora'ya uzatarak; "Sanırım bu sana" deyip notu verir. Not Kairi'den gelmektedir. Sora notu okur ve bu sırada karşılarında ışıldıyan bir geçit belirir. Sora ve Riku ayağa kalkar ve bu geçitten geçerek Destiny Islands'a ulaşıp diğerleriyle birleşir.

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance
*Sora ve Riku Master YenSid tarafından acil olarak çağırılır. YenSid Master Xehanort'un geri döndüğünü ve yakın zamanda bir şeyler planladığını anlatır. Bunun yeni bir savaşın başlangıcı olduğunu ve buna en iyi şekilde hazırlanmaları gerektiğini söyler ve ikisini Mark Of Mastery(Keyblade Wielder'larının Keyblade Master olmak için girdiği sınav) sınavına tabi tutar. Bunun için uyuyan dünyalara gidip burdaki 7 uyuyan anahtar deliklerini(Keyhole) açmaları gerekmektedir.
*Aradan geçen bazı olaylardan sonra Riku Sora'yı Yeni OrgXIII'in elinden kurtarmak için Castle That Newer Was'a gelir. Riku burada Young Xehanort ile karşılaşır. Young Xehanort Sora'yı OrgXIII'in 13.üyesi yapmak istediğini söyler.(Neden Riku'yu seçmedi diye sorarsanız çünkü Riku en son Ansem'ı yendikten sonra Karanlığa karşı müthiş bir direnç sağladı. Buda onun bu tarz büyülere karşı dirençli olmasına neden oldu.) Riku bunu engellemek için Young Xehanort ile savaşır ve onu mağlup eder. Bu sırada Mickey gelir ve ikili burda Master Xehanort tarafından karşılanır. Aradan geçen bazı olaylardan sonra (Yazmayacağım çünkü yazarsam baya bi uzun olucak siz en iyisi kendiniz araştırın yada izleyin:) Sora'yı kurtarıp Mysterius Tower'a geri dönerler.
*Master YenSid Sora'nın hala uyuduğunu ve ancak kalbinin derinliklerinde yatan karanlığın kaybolması ile uyanacağını söyler. Riku bunun üzerine Keyblade'inin yardımı ile Sora'nın kalbine girer ve burda Armored Ventus Nightmare ile savaşarak Sora'yı uyandırır. Bu olaydan sonra  Riku Keyblade Master'ı olur ve hep birlikte yaklaşan büyük savaşı beklemeye başlarlar...



NOT: Re:Coded yazım daha sonradan eklenecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder